Kostvejledning

Læs mere om Kostvejledning i Aabenraa Kommune her.

Indhold

  Elite Aabenraa tilbyder talenter og forældre workshops omhandlende kost, samt individuelle forløb efter behov.

  Tilbud om individuel ernæringsvejledning

  I talentordningen SKAL alle deltage i minimum en workshop med en kostvejleder. Workshoppen vil have fokus på, hvorledes vores kostvejledere anvender vejning og vejledning som midler. Efterfølgende vil der være mulighed for at få individuel ernæringsvejledning hos en af vores kostvejledere. Individuel ernæringsvejledning vil være målrettet den enkelte udøver, modsat gruppe undervisning. Ved individuel vejledning kan fokus være på netop det, der er behov for. Eksempelvis tilretning af udøverens kostsammensætning, timing af måltider for at optimere træning/kamp eller lave dagskostforslag. Individuel vejledning kan være korte eller længere forløb afhængig af den enkelte udøvers behov. 

  Elite Aabenraa bruger professionelle og sportsernæringseksperter, som arbejder med videnskabeligt dokumenterede anbefalinger i overensstemmelse med både Sundhedsstyrelsens anbefalinger for ernæring og fysisk aktivitet samt Team Danmarks anbefalinger for eliteudøvere.

  Workshop

  For at få en grundlæggende forståelse for kostvejledningen i Elite Aabenraa, skal forældre og talenter deltage i den første workshop. følgende temaer vil blive taget op:

  • Vejledning via vejning
  • Formålet med kostvejledning
  • Indholdet i et individuelt forløb
  • Forældrenes rolle
  • Talentets rolle
  • Rollefordelingen mellem vejlederne i Elite Aabenraa

  Selvbetjening

  I boksen nedenfor findes forskellige links til sider, der alle omhandler kost og ernæring og det at være Talet og/eller eliteudøver. Læs især Team Danmarks anbefalinger