Gå til hovedindhold

Fysisk træning

En stor del af at være en del af Elite Aabenraa ligger i at deltage i fælles fysiske træninger med de andre talenter.

Indhold

  En stor del af at være en del af Elite Aabenraa ligger i at deltage i fælles fysiske træninger med de andre talenter. Elite Aabenraa er ansvarlig for, at der står en professionel fysisk træner og vejleder og hjælper med programlægningen for det unge talent.

  Træningsfælleskab

  Talenterne i Elite Aabenraa forpligter sig til at indgå i et træningsfællesskab omhandlende basal fysisk træning. Dette varetages af en professionel fysisk træner og finder sted i Arena Aabenraa. Unge i talentordningen, skal som minimum deltage i én fysisk fællestræning om ugen. Den endelige planlægning af træningspassene finder sted i løbet af sommeren og præsenteres samtidig med at talentet får besked om optagelse.

  Er der forhold som forhindrer deltagelse i den fælles træning, skal dette godkendes og besluttes i samspil med Eliteidrætskonsulenten.

  Udgangspunktet for hver enkelt udøver er at opbygge et fundament, som udvikles i et passende tempo. Træningen skal presse talenterne til at øge færdighederne og dermed optimere træningen af både fysisk-, idrætsspecifik- og mental karakter. Der vil i perioder være tilfælde, hvor træningen af flere dele i samme periode ikke kan ske. I denne proces vil samarbejde mellem den fysiske træner og trænere i samarbejdsklubberne blive prioriteret højt.

  Som en del af den fysiske træning, vil udøverne møde deltagerne i Collegeordningen og evt. lære af deres erfaringer med træning.